Foto av Mari Klingen Sundheim, Ingeborg Korsveien og Tomas Sigerstad foran illustrasjonen de har laget.
Onsdag 19. juni kunne det aller første diktbildet avdukes hos Tante Gerda. Til stede var bl.a. tre av de fire elevene ved Hamar katedralskole som har laget diktbildet: Mari Klingen Sundheim, Ingeborg Korsveien og Tomas Sigerstad.

Hos Tante Gerda i Hamar presenteres et illustrert Rolf Jacobsen-dikt i stort format (160 x 60 cm). Bildet er sentralt plassert i kaféen, og er resultatet av et samarbeid mellom Rolf Jacobsens Venner, den landskjente fotografen Arnfinn Johnsen, som til daglig er lærer ved medie- og kommunikasjonslinja ved Hamar katedralskole, og Tante Gerda ved Svein Ørsnes og Kirsti Hougen. Johnsen lar elevene sine velge et dikt fra Jacobsens forfatterskap. Deretter får de i oppgave å skape en montasje av dikt og bilde(r). Først ut er Mari Klingen Sundheim, Ingeborg Korsveien, Tomas Sigerstad og Synne Marie Edvardsen Hellem. De valgte seg «Pusteøvelse» som de har montert sammen med et fotografisk arbeid. Deres montasje vil være utstilt i tre måneder. Deretter skiftes den ut med et nytt elevarbeid. Årlig vil man altså kunne se fire ulike diktbilder hos Tante Gerda. Det er mulig å by på bildene – om man vil sikre seg ett. Dagens montasje har så langt kommet opp i kr 1000 uten ramme. Elevene lar generøst de innkomne pengene gå til Rolf Jacobsens Venner.

Tante Gerda vil også ha en samling Jacobsen-dikt stående lett tilgjengelig for sine gjester. Dermed kan man ta en suppe hos Tante Gerda, lese et Jacobsen-dikt eller to og kontemplere over en profesjonelt utført montasje av det verbale og det visuelle utført av Arnfinn Johnsens elever ved Hamar katedralskole.

Velbekomme!