Programmet for Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene er klart, og billettsalget er i gang! Årets festivalpoet er Tone Hødnebø, og 10. mars arrangerer festivalen i samarbeid med Høgskolen i Innlandet et seminar viet Hødnebøs forfatterskap. Seminaret er åpent for alle interesserte. Gro Dahle holder årets Rolf Jacobsen-forelesning under festivalens åpningsforestilling i Hamar Teater 10. mars, hvor det også blir opplesning ved Henrika Ringbom (FI), Rasmus Nikolajsen (DK) og Tone Hødnebø (NO), og konsert ved Sinikka Langeland. Kulturminister Anette Trettebergstuen foretar den offisielle åpningen av festivalen. Nordisk poesifestival samler denne gang poeter, artister og litteraturforskere fra Danmark, Sverige, Finland og Norge. Det blir opplesninger, samtaler, foredrag, konserter, utstilling, poesipub, åpen mic, poesigudstjenese og egne programposter for barn og ungdom.

Som tidligere år blir det også arrangementer i Rolf Jacobsens leilighet i Skappels gate 2: Rolf Jacobsens Venner inviterer til «Åpent hus» lørdag 12. mars kl. 12–15. Her er det gratis inngang. Festivalen avsluttes søndag 13. mars med Endre Rusets kåseri «’En hvit morgen i juni klokken fire’. Om det store i det lille i Rolf Jacobsens dikt». Ruset er poet og skrivelærer og har i en årrekke arbeidet med litteratur i ulike former. Ettersom det er få plasser i Rolf Jacobsens stue, anbefaler vi å kjøpe billetter til arrangementet på forhånd.

Se hele festivalprogrammet her >

Informasjon om billettsalg finner du også på festivalens nettsider. Som medlem av Rolf Jacobsens Venner kan du kjøpe billetter til rabattert pris.

Velkommen til festival!