Høgskolen i Innlandet, Hamar, auditorium 2 | 4. mai kl. 10.00–5. mai kl. 15.00

I Hamar er etableringen av et Rolf Jacobsen-senter i gang. Som en del av Anno museum skal senteret blant annet bedrive forskning på og forskningsformidling av Rolf Jacobsens diktning. I anledning arbeidet med å etablere Rolf Jacobsen-senteret arrangerer Anno museum og Høgskolen i Innlandet en to dagers konferanse om Jacobsens forfatterskap.

Rolf Jacobsen (1907–94) er en av våre største forfattere, og er i dag gjendiktet til over 30 språk. 90 år etter debuten med Jord og jern (1933) og snart 40 år etter hans siste diktsamling Nattåpent (1985) er forfatterskapet fremdeles aktuelt og når nye lesere. Diktene hans er fast inventar i skolens lesebøker og på nordiskfagets pensumlister, og flere av dem hentes fram ved konfirmasjon, bryllup og begravelser. Med natur- og klimakrisen har forfatterskapet fått fornyet aktualitet i likhet med teknologitematikken som særpreger forfatterskapet.

Foredragsholdere:
Hadle Oftedal Andersen
Ulf Eriksson (SE)
Ole Karlsen
Hanne Lillebo
Ingrid Nielsen
Fredrik Parelius
Anders Torgunrud Røshol
Kristian Lødemel Sandberg
Ingrid Skjerdal
Erik Skyum-Nielsen (DK)
Elin Stengrundet
Erling Aadland

Konferansen er åpen for alle interesserte. Det kreves ingen påmelding eller deltakeravgift. Programmet finner du på høgskolens nettsider >

Spørsmål om konferansen kan rettes til:
Hanne Lillebo, Anno museum Domkirkeodden, hanne.lillebo@annomuseum.no
Ole Karlsen, Høgskolen i Innlandet, ole.karlsen@inn.no

Konferansen er støttet av
Hamar kommune, Fritt Ord, Letterstedtska föreningen og Gyldendal