Nyheter | 26. september 2014:

Toralv Maurstad, Wenche Medbøe og Amund Maarud

Kjente jeg deg? En forestilling om Rolf Jacobsens liv

For aller første gang presenteres en forestilling om Rolf Jacobsens liv og diktning, og det med et stjernelag på scenen: skuespillerne Toralv Maurstad og Wenche Medbøe sammen med gitarist Amund Maarud.

«Møtet med Rolf Jacobsens dikterunivers under Nordisk samtidspoesifestival | Rolf Jacobsen-dagene i mars 2013 ble elektrisk og gjorde meg nysgjerrig», skriver Wenche Medbøe i presentasjonen av forestillingen. Slik oppsto ideen til å lage en forestilling om Rolf Jacobsens liv, og i november 2014 vises resultatet i Hamar kulturhus. Gjennom hele prosessen har Rolf Jacobsens Venner vært en aktiv støttespiller.

Skuespillere: Toralv Maurstad og Wenche Medbøe
Musiker og komponist: Amund Maarud
Instruktør: Liv Borg Thorsen
Medkomponist: Kim Edward Bergseth
Manuskript: Liv Borg Thorsen i samarbeid med Toralv Maurstad, Wenche Medbøe og Barthold Halle
Produsent: Wenche Medbøe

Prosjektet har også resultert i cd-en med tittelen Kjente jeg deg?, produsert av Grappa.

Et utdrag av forestillingen vises under innvielsen av Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus
15. oktober kl. 18.30. Førpremieren blir samme sted 6. november kl. 18.00.

Premiere torsdag 6. november i Hamar kulturhus, Klubbscene Rolf Jacobsen, kl. 20.00
Spilles også 7. november kl. 18.00 og 20.00, 8. november kl. 18.00

Billetter kjøpes via nettsidene til Hamar kulturhus >

stiplet-linje-606px

 Nyheter | 5. august 2014:

Frank Eriksen

Bakgårdsfest med Frank Eriksen

Den tradisjonelle hagefesten i Skappels gate 2 erstattes også i år med bakgårdsfest hos Tante Gerda.
Denne gang har vi invitert forfatter Frank Eriksen, født i 1947 i Åsnes i Solør og bosatt på Hamar der han arbeider som terapeut og mekler ved det offentlige familievernkontoret. Siden debutsamlingen Dein rare i 1975 har han utgitt en rekke diktsamlinger, bl.a. Stier av lys (1989), Åretakblink (1995) og Dunkel slekt (2009). Han har også skrevet viser og skuespill, og i 2011 debuterte han som romanforfatter med Bureiserguttens jordveg, en roman med selvbiografiske trekk. Eriksen har samarbeidet både med musikere og bildende kunstnere. I 1996 utga han CD-en Blå viser. Solørslaviske toner. Siste bokutgivelse er essaysamlingen Stedet forandrer seg når ordene kommer ut. Stemmer fra familievernets historie (2014).
 I bakgården hos Tante Gerda vil Frank Eriksen snakke om sitt forhold til poesi generelt, og Rolf Jacobsen spesielt – og han vil lese dikt av Jacobsen og egne dikt og tekster.
 Kjell Søby med trekkspill sørger for musikk og allsang.
 Vel møtt!

Lørdag 30. august kl. 14.00 | Tante Gerda, Strandgata 35 | Fri entré – hatten går

stiplet-linje-606px


stiplet-linje-606px

Nyheter | 28. oktober 2013:

matine-Berg

stiplet-linje-606px

BrittKarinLarsen

stiplet-linje-606px

bakgardsfest-Johnsmoen

stiplet-linje-606px

Nyheter | 30. juni 2013:

TanteGerdaEleverOnsdag 19. juni kunne det aller første diktbildet avdukes hos Tante Gerda. Til stede var bl.a. tre av de fire elevene ved Hamar katedralskole som har lagd diktbildet: Mari Klingen Sundheim, Ingeborg Korsveien og Tomas Sigerstad.

Jacobsen hos Tante Gerda

Hos Tante Gerda i Hamar presenteres et illustrert Rolf Jacobsen-dikt i stort format (160 x 60 cm). Bildet er sentralt plassert i kaféen, og er resultatet av et samarbeid mellom Rolf Jacobsens Venner, den landskjente fotografen Arnfinn Johnsen, som til daglig er lærer ved medie- og kommunikasjonslinja ved Hamar katedralskole, og Tante Gerda ved Svein Ørsnes og Kirsti Hougen.
 Johnsen lar elevene sine velge et dikt fra Jacobsens forfatterskap. Deretter får de i oppgave å skape en montasje av dikt og bilde(r). Først ut er Mari Klingen Sundheim, Ingeborg Korsveien, Tomas Sigerstad og Synne Marie Edvardsen Hellem. De valgte seg «Pusteøvelse» som de har montert sammen med et fotografisk arbeid. Deres montasje vil være utstilt i tre måneder. Deretter skiftes den ut med et nytt elevarbeid. Årlig vil man altså kunne se fire ulike diktbilder hos Tante Gerda. Det er mulig å by på bildene – om man vil sikre seg ett. Dagens montasje har så langt kommet opp i kr 1000 uten ramme. Elevene lar generøst de innkomne pengene gå til Rolf Jacobsens Venner.
 Tante Gerda vil også ha en samling Jacobsen-dikt stående lett tilgjengelig for sine gjester. Dermed kan man ta en suppe hos Tante Gerda, lese et Jacobsen-dikt eller to og kontemplere over en profesjonelt utført montasje av det verbale og det visuelle utført av Arnfinn Johnsens elever ved Hamar katedralskole.
 Velbekomne!


stiplet-linje-606px


Nyheter | 15. mai 2013:


matine-Levi


stiplet-linje-606px


Nyheter | 3. april 2013:


matine-Lina


stiplet-linje-606px


Festivalprogrammet


stiplet-linje-606px


Nyheter | 17. august 2012:


Bakgardsfest


stiplet-linje-606px


Nyheter | 29. juni 2012:


Kjell Nymoen med tegninger
basert på dikt av bl.a. Rolf Jacobsen


KjellNymoen


2. juni–26. august viser Kunstbanken Hedmark Kunstsenter en separatutstilling med Kjell Nymoens tegninger i tusj, blyant og kull.


Nymoen (f. 1939) er en nestor innen kunstmiljøet i Hedmark, og han er representert i de største offentlige museene og samlingene i Norge. Han er kanskje mest kjent som maler, dette er hans første utstilling med bare tegninger. Tegningene hans kan deles i to typer: faste komposisjoner og spontant, fabulerende tegninger. Innen de faste komposisjonene kretser tema rundt ruinbyer, bybilder og motiver basert på dikt av Rolf Jacobsen og andre poeter. De fabulerende tegningene har gjerne et symbolsk og mytisk innhold hvor mennesket er i sentrum.
Kjell Nymoen bor og arbeider i Hamar.


Les mer på Kunstbankens nettsider >



Nyheter | 18. april 2012:


«Verden sett fra Hamar». Møte med Rolf Jacobsen


Olav Vesaas kåserer


Tirsdag 24. april kl. 18.00, Gravdahl Bokhandel, Torggata 32, 2317 Hamar


Olav Vesaas var kulturmedarbeider i NRK i nesten 30 år. Han har redigert flere diktantologier,
og utgitt bl.a. Rolf Jacobsen. En stifinner i hverdagen (1994) og biografiene Løynde land. Ei bok om Tarjei Vesaas (1995), A.O. Vinje. Ein tankens hærmann (2001) og Å vera i livet. Ei bok om Halldis Moren Vesaas(2007). Arrangør: Rolf Jacobsens Venner.


Velkommen!